Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Isterie legată de vaccinare | Ministrul Alexandru Rafila face clarificări: ”Sănătatea reprezintă un element de asumare”

Isterie legată de vaccinare | Ministrul Alexandru Rafila face clarificări: ”Sănătatea reprezintă un element de asumare”

Este o întreagă controversă cu privire la vaccinare. Ministrul Sănătății a făcut clarificări în direct la Antena 3 CNN: ”Acest act medical nu este și nu va fi obligatoriu”:

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2023   •   22:43

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut clarificări, în direct la Antena 3 CNN, cu privire la vaccinare.

”Problema este foarte clară. Noi, ca Autoritate de Sănătate Publică în România, alături de profesioniștii din domeniul Sănătății, avem o responsabilitate față de oamenii din această țară, încât ei să aibă acces la vaccinare și la informațiile corecte despre vaccinare 

Acest proiect, pentru că discutăm despre un proiect de hotărâre de Guvern a unei strategii pentru vaccinare în România până în anul 2030 pune la punct, dacă vreți, câteva jaloane care țin de informarea corectă a populației și de accesul liber al oricărui cetățean la vaccinare”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în direct la Antena 3 CNN.

”Sănătatea reprezintă un element de bun simț și de asumare”

”Nu exită o referire la obligativitatea vaccinării. Toată această chestiune, din punctul meu de vedere, a fost politizată și a fost politizată mai puțin responsabil, pentru că până la urmă sănătatea copiilor și sănătatea adulților din țara noastră, împotriva bolilor infecțioase, reprezintă un element de bun simț și de asumare, pe care trebuie să-l facem cu toții, în condițiile cunoașterii”, a mai spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în direct la Antena 3 CNN.

AUR îl acuză pe Rafila că-i constrânge pe români să se vaccineze

Senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, acuză Ministerul Sănătății că încearcă să impună vaccinarea obligatorie prin noua Strategie Națională de Vaccinare, aflată în dezbatere publică. 

”Dreptul fundamental la sănătate nu poate fi condiționat de un act medical voluntar, așa cum este și ar trebui să rămână vaccinarea. În loc să fie preocupat de a asigura, în unitățile spitalicești, parametrii firești de funcționare și de a acoperi necesarul – aflat la cota de avarie – al cadrelor medicale, Ministerul Sănătății alocă fonduri uriașe pentru a «combate reticența și dezinteresul populației față de vaccinuri» și pentru a-i constrânge, de fapt, pe români să se vaccineze, indiferent de voința fiecăruia și ignorând efectele pe care le-ar putea avea asupra sănătății proprii”, susține Claudiu Târziu, președintele CNC al AUR.

”Având direcțiile clare trasate de OMS, dl. Rafila pare să profite de faptul că majoritatea românilor se află în vacanță, pentru a forța implementarea unui plan care poate avea efecte vătămătoare, atât din punct de vedere al sănătății publice și individuale, cât și al drepturilor și libertăților noastre esențiale.

Noi nu suntem împotriva vaccinării în sine și a introducerii pe piață a unor vaccinuri noi, în urma unor studii clinice suficient de elaborate și clare în privința potențialelor efecte secundare, însă respingem vehement constrângerea și manipularea românilor”, a mai completat președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close