Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Legătura dintre prăjiturile duse colegilor la birou și fumatul pasiv

Legătura dintre prăjiturile duse colegilor la birou și fumatul pasiv

Un specialist în alimentație a declarat că angajații ar trebui să înceteze să aducă dulciuri la birou, pentru a nu-i ademeni pe colegii care și-au propus să mănânce sănătos.

Legătura dintre prăjiturile duse colegilor la birou și fumatul pasiv
Sursa foto: Unsplash.com | Mateus Campos Felipe
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2023   •   23:22

Preşedintele Agenţiei pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie, prof. Susan Jebb, a asociat prăjiturile aduse de angajați la birou cu fumatul pasiv.

Într-un interviu acordat pentru ziarul Times, Susan Jebb a explicat că obiceiul de a aduce dulciuri la birou îi împiedică pe cei care și-au propus să mănânce sănătos să respecte planul alimentar stabilit.

"Dacă nimeni nu ar aduce prăjituri la birou, eu nu aş mai mânca prăjituri”, a spus ea.

Astfel, ea a argumentat că prăjiturile aduse la birou sunt precum fumatul pasiv.Obiceiul unor oameni de a fuma poate fi daunător pentru cei din jur, fiind valabil și în cazul prăjiturilor.

Citeşte şi: Cum să scapi definitiv de pofta de zahăr. Nu vei mai simți nevoia de dulciuri

Potrivit expertului, respectarea unui regim alimentar depinde și de tentațiile care există  în jur, iar colegii ar trebui să se încurajeze reciproc.

Lou Walker a cercetat obiceiul angajaților de a aduce dulciuri la birou și a declarat, pentru BBC, că se întâmplă atât de des, încât face parte din cotidian.

"Acest lucru se întâmplă datorită generozităţii, angajaţii dorind să împărtăşească. Dar ceea ce se întâmplă acum este că are loc în fiecare zi şi asta înseamnă că nu mai este ceva special”, a spus Lou Walker.

Măsuri naţionale pentru combaterea obezităţii, în Marea Britanie 

Guvernul britanic urmărește să implementeze o serie de măsuri care să combată obezitatea, dar interzicerea prăjiturilor la birou nu se va număra printre regulile care vor fi adoptate.

„Dorim să încurajăm un stil de viaţă sănătos şi luăm măsuri pentru a combate obezitatea, care a costat Serviciul Naţional de Sănătate 6 miliarde de lire sterline anual.

Cu toate acestea, modul de a aborda această problemă nu este de a-i împiedica pe oameni să aducă ocazional bunătăţi pentru colegii lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului Rishi Sunak, potrivit Mediafax.

Potrivit site-ului Serviciului Naţional de Sănătate, majoritatea adulţilor din Anglia sunt supraponderali.

Consumul regulat de alimente şi băuturi bogate în zahăr creşte riscul de obezitate şi de carii dentare.

×
Subiecte în articol: prajituri la birou fumat pasiv obezitate
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close