Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Lipsa unei singure vitamine din corp poate pune în pericol inima și creierul | În ce alimente o găsim

Lipsa unei singure vitamine din corp poate pune în pericol inima și creierul | În ce alimente o găsim

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Sud din Australia, deficitul de vitamina D poate dezvolta boli de inimă și afecțiuni ale creierului. Medicii ne spun sursele de unde putem lua această vitamină.

Lipsa unei singure vitamine din corp poate pune în pericol inima și creierul | În ce alimente o găsim
Sursa foto: Getyyimages | Westend61
de Ioana Mircea    |    15 Aug 2022   •   09:59

Oamenii de știință de la Universitatea de Sud din Australia au publicat un studiu în revista International Journal of Epidemiology precizând o nouă descoperire cu privire la starea de sănătatea a oamenilor.

Potrivit studiului, deficitul de vitamina D din organism poate fi cauza inflamației cronice, care duce ulterior la dezvoltarea bolilor de inimă, a cancerului și a afecțiunilor creierului.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că dacă se realizează corectarea deficienței de vitamina D la persoanele afectate, aceasta ar putea reduce inflamația și odată cu ea și bolile inflamatorii cronice.

Totodată, printre cauzele inflamației cronice se numără și infecțiile minore netratate ale bolilor imune sau expunerea pe termen lung la substanțe toxice.

Medicii au anunțat că oamenii pot obține vitamina D în organism printr-o dietă sănătoasă, care conține alimente precum somon, ton, macrou, lapte, ouă, ciuperci, brânzeturi, cereale, iaurt, suc natural de portocale, fructe și legume.

În plus, vitamina D mai poate fi asimilată și prin expunerea la soare, în aer liber sau prin suplimente alimentare potrivit prevention.com.

×
Subiecte în articol: vitamina d
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close