Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Lygia Alexandrescu, despre efectele dezastruoase ale produselor tip fast-food, la copii

Lygia Alexandrescu, despre efectele dezastruoase ale produselor tip fast-food, la copii

Cazurile de obezitate în rândul copiilor sunt în continuă creștere, iar una din principalele cauze o reprezintă consumul de preparate de tip fast food. Cei mici sunt atrași de gustul plăcut al acestor alimente, pe care părinții le oferă fără să țină cont de repercursiunile pe termen lung asupra sănătății lor.

Lygia Alexandrescu, despre efectele dezastruoase ale produselor tip fast-food, la copii
Sursa foto: Agrespres/Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    24 Aug 2021   •   12:45

Nutriționistul Ligia Alexandrescu a explicat, marţi, în exclusivitate la Antena 3, despre problemele de sănătate care apar în cazul copiilor care consumă fast-food.

Lygia Alexandrescu: "Avem un grad mare de obsezitate şi este în creştere"

"Într-adevăr, avem un grad mare de obezitate şi este în creştere şi între copiii din România. Studiile asta ne arată. Şi de la vârste foarte mici, din păcate Mâncatul des în oraş, mâncatul negătit acasă şi acele bune obiceiuri din copilărie care au dispărut, dar şi sedentarismul conduc la aceste rezultate, într-adevăr.

Riscul obsezităţii, sigur dacă se mănâncă multe produse de tip fast-food, sau în mod constant, de 2-3 ori pe săptămână, la copii de faăt apar problemele de învăţare, că tot va începe şcoala. Memorarea este o problemă, învăţarea este o problemă, digestia cu probleme iarăşi este foarte des întâlnită. Apare de multe ori depresia, tristeţea, pentru că aceşti copii cu greutate mare sunt de fapt stigmatizaţi între copiii cu greutate normală şi practic apare o creştere şi o dezvoltare inadecvată.

Ce conţin alimentele de tip fast-food

La aceste vârste atât de mici, practic, aportul de calorii este dezastruos de mare. Este foarte mare. O masă de tip fast-food pentru un copil ar însemna practic 600 de kilocalorii, fără niciun fel de probleme, dacă adaugăm şi sucuri sau băuturi carbogazoase dulci. O mare problemă sunt de fapt cantităţile mari de grăsimi saturate, prin prăjire şi de asemenea, cantitatea mare de sare. Metabolismul renal nu o poate gestiona, nu este atât de dezvoltat. Multă sare înseamnă risc de hipertensiune arterială la vârste foarte mici. În plus, aceste grăsimi saturate conduc de asemenea şi la probleme de dezvoltare, dar şi la apariţia acneii devreme, a pubertăţii precoce", a explicat nutriționistul Lygia Alexandrescu.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close