Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Lygia Alexandrescu, despre ce băuturi trebuie să consumăm în zilele caniculare

Lygia Alexandrescu, despre ce băuturi trebuie să consumăm în zilele caniculare

Nutriţionistul Lygia Alexandrescu, a intervenit, sâmbătă, la Antena 3, unde a vorbit în exclusivitate, despre băuturile pe care trebuie să le consumăm în zilele caniculare.

Lygia Alexandrescu, despre ce băuturi trebuie să consumăm în zilele caniculare
Sursa foto: Agerpres/Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    31 Iul 2021   •   15:07

Lygia Alexandrescu ne spune ce trebuie să consumăm pe timp de caniculă, dacă vrem ca organismul nostru să nu aibă de suferit.

De asemenea, fructele şi legumele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică.

Lygia Alexandrescu: "În astfel de zile trebuie să consumăm apă"

Apa este mediul în care trăim. Ea reprezintă 70% din greutatea corpului nostru şi atunci această apă trebuie în permanenţă să fie "primenită", adică avem nevoie de apă de bună calitate (...) În niciun caz băuturile de orice fel care conţin alcool. Să nu uităm că acoolul deshidratează şi în această perioadă, nu avem nevoie de complicaţii. În plus, afectează valoarea tensiunii arteriale, deci apă, dacă se poate apă cu minerale ar fi foarte bine, chiar dacă nu este apă carbogazoasă, pentru că aceste minerale se vor opune deshidratării. Dacă bem doar apă plată, fără niciun fel de minerale, practic nu ne hidratăm corect.

Atenţie la modul în care se bea apa. Nu se bea în cantiăţi mari deodată, ci înghiţituri mici, 3-4 guriţe la fiecare 2-3 minute, în aşa fel încât, din gură să reuşim să ne hidratăm foarte bine şi să menţinem această apă în corp.

Fructele şi legumele care ne hidratează organismul

Castraveţii, pepenele sunt fructele şi legumele care se recomandă în această perioadă (...) Fructele de culoare verde cât mai mult, în aşa fel încât clorofila să ne menţină apa în corp. Evităm efortul foarte puternic la această oră cu căldură mare, deci plimbări dimineaţa, plimbări seara. 

Tot ce înseamnă smoothie-uri înseamnă un amestec de fructe. Da, pot fi folosite, însă pe post de masă, nu pe post de lichide de hidratare. Supele, ciorbele reci. Ciorbele de legume, de roşii în special, ne hidratează foarte bine", a precizat Lygia Alexandrescu.

×
Subiecte în articol: Lygia Alexandrescu bauturi
Parteneri
A fost stabilită cauza morţii pentru DJ Lalla
x close