Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mare pericol pentru copiii care consumă aceste dulciuri. Afectează ficatul, rinichii și tiroida

Mare pericol pentru copiii care consumă aceste dulciuri. Afectează ficatul, rinichii și tiroida

Mare pericol pentru copiii care consumă aceste dulciuri. Afectează ficatul, rinichii și tiroida
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Apr 2019   •   12:42

Dacă acadelele sunt luate la bani mărunţi, se va constata că sunt destul de nocive. 

Asociaţia Pro Consumatori a analizat o mare parte a acadelelor din comerţul româneasc iar concluziile nu au fost încurajatoare. 95% conţin coloranţi artificiali, iar o acadea de 12 g poate conţine şi 10 grame de zahăr, scrie descopera.ro.

Acadele - ce E-uri pot conţine
“Acadelele nu au ce căuta în alimentaţia copiilor deoarece sunt nocive şi lipsite de nutrienţi, dar şi bogate în calorii goale. O acadea este un amestec de E-uri precum E120 (carmin) care poate produce urticarie şi alergii sau E171 (dioxidul de titan) care este absorbit de organism şi poate fi găsit în sânge şi la nivelul ficatului, splinei şi plămânilor aşa cum au demonstrat studiile efectuate pe rozătoare, a precizat Marie Vrânceanu - nutriţionist specializat în nutrigenomică.

E133 (albastru briliant) este un colorant sintetic obţinut din produse petroliere şi este, în general, folosit împreună cu alţi coloranţi pentru a obţine culoarea dorită de procesator. Într-un studiu în care a fost folosit împreună cu alţi trei coloranţi s-a observat că amestecul a afectat ficatul, rinichii şi tiroida, a crescut nivelul de colesterol, trigliceride, lipide, proteine şi transaminaze din sânge şi a scăzut nivelul de hemoglobină şi globule roşii. Albastru briliant poate produce şi reacţii alergice în cazul persoanelor astmatice şi este considerat, de mulţi oameni de ştiinţă, ca fiind cancerigen, în special atunci când este folosit în combinaţie cu alţi coloranţi” a continuat nutriţionistul. O acadea de 12 g conţine circa 10 g de zahăr. În alimentaţia sănătoasă, carbohidraţii rafinaţi nu trebuie să depăşească 10% din totalul caloriilor zilnice. ”În concluzie, acadeaua este un produs lipsit de nutrienţi şi bogat în calorii goale. Evitaţi să copiilor dvs. astfel de produse” a conchis nutriţionistul Marie Vrânceanu.

×
Subiecte în articol: copii
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close