Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Marea Britanie introduce taxa pe zahăr din 2018. Măsura ar putea fi adoptată și în România

Marea Britanie introduce taxa pe zahăr din 2018. Măsura ar putea fi adoptată și în România

Marea Britanie introduce taxa pe zahăr din 2018. Măsura ar putea fi adoptată și în România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Mai 2017   •   19:01

Marea Britanie va introduce din aprilie 2018 taxa pe zahăr, pentru a combate obezitatea în rândul copiilor. Taxa va fi plătită de producătorii de băuturi răcoritoare, potrivit gustarte.ro.

Taxa va fi stabilită în funcţie de cantitatea de zahăr conţinută de băutura respectivă, fiind stabilite două praguri financiare: unul pentru o cantitate de 5 g zahar/ suta de mililitri şi altul pentru cele care conţin peste 8 g/ suta de mililitri.

"Parlamentul a aprobat taxa pe zahăr, cunoscută ca SDIL. Marchează începutul unei noi era în Marea Britanie, una care pune sănătatea copiilor pe primul loc, care va schimba faţa industriei alimentare şi care ar trebui să marcheze începutul unui plan prin care autorităţile să se asigure că mâncarea înseamnă sănătate, nu boală. Felicitări Parlamentului! Este o zi importantă şi toţi care au militat pentru această schimbare ar trebui să fie foarte mândri pentru că se întâmplă", a spus Jamie Oliver.

Introducerea taxei pe zahăr a fost adusă în discuţie şi în România de către Colegiul Pacienţilor, care susţine că produsele ce conţin o cantitate mare de zahăr sunt responsabile de creşterea costurilor medicale pentru pacienţii români.

×
Subiecte în articol: zahar taxa Marea Britanie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close