Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicament 100% compensat pentru bolnavii de astm sever necontrolat

Medicament 100% compensat pentru bolnavii de astm sever necontrolat

De la 1 februarie 2022, pacienții adulți și adolescenții cu vârsta de 12 ani și peste care suferă de astm sever necontrolat însoțit de inflamație de tip 2 pot beneficia de un medicament care conține substanța activă dupilumab.

Medicament 100% compensat pentru bolnavii de astm sever necontrolat
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    11 Feb 2022   •   23:16

Este vorba despre Dupixent, un medicament care poate fi administrat numai la recomandarea medicului curant, pe bază de prescripție medicală.

Acest medicament poate fi indicat și pacienților cu dermatită atopică moderată spre severă (adulți și adolescenți cu vârsta de 12 ani și peste) sau dermatită atopică severă la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, potrivit csid.ro.

„Accesul la acest medicament reprezintă un pas înainte în controlul astmului la pacienții eligibili pentru terapie biologică. Rezultatele studiilor clinice sunt încurajatoare. Conform acestora, dupilumab reduce cu până la 72% rata anuală a exacerbărilor severe care pot pune viața în pericol, diminuând sau chiar eliminând nevoia de a administra corticosteroizi orali. Funcția pulmonară este îmbunătățită rapid și într-un mod susținut.”, susține prof. univ. dr. Roxana Maria Nemeș, medic primar pneumologie, potrivit sursei citate anterior.

 

×
Subiecte în articol: medicament compensat astm
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close