Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicii de familie din România continuă protestele: "Vom fi nevoiți să închidem cabinetele"

Medicii de familie din România continuă protestele: "Vom fi nevoiți să închidem cabinetele"

Este revoltă în sistemul de sănătate din România. Medicii din mai multe județe au ieșit să protesteze pentru salariile mult prea mici, dar și pentru lipsurile cu care se confruntă zilnic la serviciu.

Medicii de familie din România continuă protestele: "Vom fi nevoiți să închidem cabinetele"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2024   •   10:04

Zeci de medici de familie din județul Cluj au protestat timp de două ore în fața Casei de Asigurări de Sănătate, unde au cerut ca toate revendicările lor să fie aprobate.

Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că veniturile lor vor fi diminuate cu aproximativ 30%, în condițiile în care nu au primit toți banii pentru lunile noiembrie și decembrie. 

"În lipsa unui buget adecvat, cabinetele noastre nu vor mai putea să-și susțină activitatea. Ne vom trezi în situația în care nu vom mai putea să plătim angajații sau utilitățile, chiar vom fi nevoiți să închidem cabinetele", a spus un medic prezent la protest.

Mai mult, medicii spun că reglementările noului Contract-cadru vor duce la o reducere cu cel puțin 26% a veniturilor cabinetelor tuturor medicilor de familie. 

Citește și: Diferenţe mari între veniturile medicilor de familie. Problema salariilor din mediul rural: "Este inadmisibil!"

Medicii de familie au ieșit să protesteze și în Botoșani. 

"Dacă nu se rezolvă, nu o să semnăm contractele și vor fi probleme cu pacienții", a spus un alt medic.

Proteste au fost și în Vaslui, unde medicii veterinari au ieșit să-și strige nemulțumirile.

"Statul ne obligă să cumpărăm microcipuri. Mai mult, am înțeles că anumite Direcţii Sanitare Veterinare impun ca medicul veterinar să asigure, prin mijloace proprii, această acțiune.

Noi nu putem suporta această acțiune. Tarifele noastre nu s-au actualizat din luna iulie a anului 2013", a spus un medic veterinar. 

Oamenii spun că vor continua să protesteze până când Guvernul României va găsi soluții pentru toate problemele.

Între timp, sindicaliștii din sănătate care au protestat, ieri, cu hârtie igienică și covrigi la Ministerul Finanțelor Publice amenință cu greva generală și cu o manifestație cu zeci de mii de oameni în Capitală, dacă salariile nu le vor fi mărite cu 20%.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close