Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medic de familie, despre pacienţi şi birocraţia din sistemul medical: "Țară verde trandafir, eu îmi iau un patrafir"

Medic de familie, despre pacienţi şi birocraţia din sistemul medical: "Țară verde trandafir, eu îmi iau un patrafir"

Medicul de familie sibian Eduard Egri a povestit drumurile nesfârșite pe care trebuie să le facă un pacient cu fractură de picior și întreaga birocrație din sistemul medical care pune bolnavul să îndure situații aberante.

Medic de familie, despre pacienţi şi birocraţia din sistemul medical: "Țară verde trandafir, eu îmi iau un patrafir"
Sursa foto: Facebook Eduard Egri
de Claudia Popovici    |    03 Sep 2021   •   16:29

Medicul de familie sibian Eduard Egri a povestit pe pagina sa de socializare drumul unui pacient cu piciorul rupt, timp de nouă zile, fără ca situația lui să fie complet rezolvată.

„Miercuri, 1 septembrie, pacientul se prezintă la mine cu suspiciune fractură, îi eliberez bilet de trimitere la radiologie unde acesta merge și i se spune că rezultatul i se va comunica a doua zi, Joi, 2 septembrie, merge după rezultat care atestă fractura, apoi la ortoped care îi imobilizează piciorul și îi recomandă concediu medical prin medicul de familie, în plus se deplasează la locul de muncă în vederea obținerii adeverinței necesare eliberării concediului.

Vineri, 3 septembrie, pacientul se prezintă la cabinet, ajutat de cârje cât și de un prieten, în vederea eliberării primei etape de concediu de doar 4 zile dar din păcate sistemul nu citește cardul și ne uităm unul la celălalt.

Luni, 6 septembrie, pacientul se va prezenta din nou la mine pentru eliberarea etapei a doua a concediului medical, adică încă 3 zile și bilet trimitere ortopedie.

Joi, 9 septembrie, pacientul se va prezenta la ortopedie pentru continuarea concediului medical.

În loc de concluzii: „Țara verde trandafir, / Eu îmi iau un patrafir”", conchide medicul de familie sibian Eduard Egri.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close