Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Menopauza duce de multe ori la depresie. Medic: ”E foarte ușor să ajungi la faze severe”

Menopauza duce de multe ori la depresie. Medic: ”E foarte ușor să ajungi la faze severe”

Multe dintre efectele menopauzei asupra organismului constituie un factor de risc în cazul infecției cu virusul SARS-COV-2. Menopauza nu este o boală în sine, presupune o deprivare hormonală și înseamnă sfârșitul perioadei de reproducere. Atenție! Menopauza duce de multe ori la depresie.

Menopauza duce de multe ori la depresie. Medic: ”E foarte ușor să ajungi la faze severe”
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2021   •   09:52

Medicul gineocolog Iosif Niculescu a arătat marți, la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”, că există suficiente date în literatură care ne fac să credem că menopauza în sine predispune la o scădere a imunității. ”E și motivul pentru care în menopauză există o incidență crescută a bolilor autoimune și a patologiei oncologice”, a spus medicul.

Nu putem influența vârsta la care apare menopauza

”Sunt multe lucruri pe care nu le putem influența, inclusiv vârsta la care apare menopauza. De regulă este determinată genetic. Abandonul fumatului poate să contribuie substanțial la creșterea vârstei la care apare menopauza, un stil de viață corect, conștientizarea factorilor de risc poate să contribuie”, a mai spus medicul gineocolog Iosif Niculescu, marți, la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”.

Menopauza duce de multe ori la depresie

”Capacitatea de muncă, expunerea în familie și relația cu partenerul sunt modificate și e foarte ușor să ajungi la faze severe de depresie. Există o incidență mai mare a afecțiunilor de tip demență”, a avertizat medicul.

E indicat ca orice femeie care observă schimbări în jurul vârstei de 50 de ani să se adreseze unui specialist în domeniu.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andreea Cigolea
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close