Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministerul Sănătății s-a sucit: Nu mai distribuie pastilele cu iod. ”Doar dacă vom avea, ferească Dumnezeu, un accident nuclear”

Ministerul Sănătății s-a sucit: Nu mai distribuie pastilele cu iod. ”Doar dacă vom avea, ferească Dumnezeu, un accident nuclear”

Pastilele de iodură de potasiu vor fi împărţite populaţiei numai în caz de accident nuclear, a declarat un secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. 

Ministerul Sănătății s-a sucit: Nu mai distribuie pastilele cu iod. ”Doar dacă vom avea, ferească Dumnezeu, un accident nuclear”
de Georgiana Adam    |    15 Mai 2022   •   15:26

Tiberius Brădăţan spune că Direcţiile de sănătate publică vor putea împărţi pastilele numai în caz de urgenţă, în primele ore după un astfel de accident nuclear, potrivit europafm.ro.

Iniţial, ministrul Sănătăţii spunea că medicii de familie ar trebui să distribuie pastilele de iod, însă aceştia au replicat că această acţiune le-ar bloca activitatea.

”Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor. 

Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan.

Până atunci, pastilele cu iod rămân la DSP.

×
Parteneri
Horoscopul verii 2023, cu Cristina Demetrescu.Scorpionii sunt pe val
x close