Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății, după creșterea numărului de îmbolnăviri cu noua tulpină de COVID: ”Introducerea restricțiilor e speculație. Masca este o recomandare”

Ministrul Sănătății, după creșterea numărului de îmbolnăviri cu noua tulpină de COVID: ”Introducerea restricțiilor e speculație. Masca este o recomandare”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu sunt luate în calcul restricții în urma noului val de îmbolnăviri cu COVID-19.

de Andreea Ştefan    |    03 Oct 2023   •   14:11

”Cred că acum am ajuns în faza în care numărul de cazuri a început să scadă. (...) Numărul de cazuri înregistrate săptămâna trecută față de situația de acum două săptămâni este mai mic cu 12%.

În săptămâna 18-24 septembrie am avut 14.800 de cazuri, în această săptămână care tocmai s-a încheiat am avut 13.100. (...) E clar că am intrat pe trendul descrescător”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3 CNN.

El afirmă, totuși, că încă se înregistrează „destul de multe cazuri comparativ cu acum câteva luni”.

”Nu sunt probleme din punct de vedere al asigurării asistenței medicale”, precizează Rafila.

De asemenea, el spune că autoritățile nu vor reintroduce restricțiile din perioada pandemiei.

”Este o speculație. Nu am discutat niciodată despre restricții. Indicația de utilizare a măștii a fost pentru persoanele care au viroze respiratorii, nu neapărat Covid - când se deplasează în comunitate e un semn de bun simț să protejezi pe ceilalți, să nu le dai viroza pe care o ai tu. Era pur și simplu o recomandare.

Toate aceste speculații legate de restricții mi se par nu numai exagerate, dar și periculoase, pentru că nu fac altceva decât să creeze tensiune în societate. Lumea nu trebuie să fie panicată legat de restricții”, încheie Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila COVID-19
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close