Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Vineri vor intra în ţară 3.850 de doze de imunoglobulină

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Vineri vor intra în ţară 3.850 de doze de imunoglobulină

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Vineri vor intra în ţară 3.850 de doze de imunoglobulină
29 Mar 2018   •   21:00

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi seară la Digi 24 că vineri vor intra în ţară 3.850 de doze de imunoglobulină.

Pintea a precizat că Guvernul a făcut tot ceea ce s-a putut în privinţa imunoglobulinei.

"Acum am primit o altă informaţie, s-a suplimentat cantitatea care vine mâine, sunt 3.850 care vin mâine. (...) Mai sunt încă grafice de livrare, vor mai intra pe rând 600-800-1.000 de flacoane", a spus Pintea.

Potrivit acesteia, contractul cu Crucea Roşie austriacă este de 16.000 de doze de imunoglobulină, necesarul lunar pentru România fiind de aproximativ 5.000.

Ea a precizat că întârzierile au fost din cauza procedurilor.

"După cum am declarat în nenumărate rânduri, există nişte proceduri pe care trebuie să le respectăm. Nu a vrut nimeni să întârzie, dimpotrivă, am declanşat acest mecanism tocmai pentru a putea rezolva această problemă. (...) Lucrurile merg în direcţia dorită de către noi. Dacă nu declanşam acest mecanism şi nu aveam aceste grafice, probabil că ne-am fi confruntat cu această criză încă câteva luni sau două-trei luni de acum încolo. (...) Au fost nişte proceduri care trebuiau făcute", a explicat ministrul Sănătăţii. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Sorina Pintea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close