Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Modificare de ultimă oră pentru 4,2 milioane de posesori de carduri de sănătate

Modificare de ultimă oră pentru 4,2 milioane de posesori de carduri de sănătate

Valabilitatea celor 4,2 milioane de carduri de sănătate care expiră la începutul lunii viitoare va fi prelungită pentru încă 7 ani, conform unui anunț făcut vineri de președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan.

Modificare de ultimă oră pentru 4,2 milioane de posesori de carduri de sănătate
de Cristina Tudorache    |    19 Iun 2020   •   21:30

Toate cardurile de sănătate care urmau să expire la data de 1 iulie 2020 vor beneficia de o valabilitate extinsă de 7 ani. Peste 4 milioane de români au în posesie cardui de sănătate care urmează să expire în prima zi a lunii viitoare. 

”Am obţinut finanţare pentru prelungirea valabilităţii acestuia (…) pentru 4.200.000 de persoane din ţara noastră. Începând cu data de 1 iulie urmau să expire aceste carduri. Or, prelungirea valabilităţii acestora s-a obţinut pentru încă 7 ani”, a afirmat Cojan, potrivit Agerpres.

De la 1 iulie, se reia validarea serviciilor medicale cu cardul de sănătate

„Reintroducem, începând cu data de 1 iulie, tocmai pentru a avea o evidenţă clară a cazurilor ce se internează, a cazurilor care beneficiază de servicii medicale la domiciliu şi a cazurilor care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală şi de laborator, deci, acolo unde există interacţiune între medic şi pacient şi trebuie obligatoriu să fie pacientul în faţa medicului, vom reintroduce utilizarea şi validarea serviciilor cu cardul naţional de sănătate.”, a mai spus Adela Cojan. 

De la 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate a devenit unicul sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

×
Subiecte în articol: card de sănătate

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close