Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Neurochirurg, avertisment în plină pandemie de coronavirus: Nu ignorați acest aspect! Se pot produce paralizii sau leziuni neurologice grave

Neurochirurg, avertisment în plină pandemie de coronavirus: Nu ignorați acest aspect! Se pot produce paralizii sau leziuni neurologice grave

Toată lumea a început să se ferască de consultațiile la medic, în vremea pandemiei de coronavirus. Astfel, mulți dintre noi ignorăm, din păcate, bolile cronice sau durerile care ne dădeau bătai de cap înainte de apariția acestei crize mondiale.

Neurochirurg, avertisment în plină pandemie de coronavirus: Nu ignorați acest aspect! Se pot produce paralizii sau leziuni neurologice grave
Sursa foto: Hepta
22 Apr 2020   •   11:31

Mai multe despre impactul pe care poate să îl aibă asupra sănătății noastre amânarea tratării unor astfel de boli ne spune doctorul neurochirurg Dan Benția.

”Poți risca, dacă amâni prea mult, să nu mai fie posibilă rezolvarea chirurgicală a problemei tale de sănătate. Se pot produce leziuni neurologice! Tumorile maligne cerebrale sau spinale pot deveni depășite chirurgical, dacă se amână tratarea lor imediată.

Trebuie să recunosc că observ o deschidere din ce în ce mai mare a pacienților români pentru consultațiile online și eu personal ca medic am încredere că în perioada, sper scurtă, a acestei pandemii tot mai multi pacienți să capete încredere în acest mod de consultații.

Important de știut este faptul că din punct de vedere neurochirurgical, cu excepția extragerii implantelor de la nivelul coloanei vertebrale și plimbarea unui defect cranian post-operator, toate tipurile de operații neurochirurgicale pot fi urgente.

Dacă ar fi să le dau un sfat pacienților acesta este în primul rând să respecte regulile Guvernului de izolare, să fie încrezători că vom depăși împreună această perioadă dificilă și să sperăm că toți ne vom relua libertatea de mișcare și economică și, nu în ultimul rând, să apeleze la serviciile noastre neurochirurgicale care se mențin, și în această perioadă dificilă, la fel de sigure și eficiente.”, a spus Dan Benția.

Sursa: Doctorul Zilei

×
Subiecte în articol: coronavirus neurochirurg
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close