Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Neurologul Dafin Mureșanu, semnal de alarmă. ”Oricine are aceste simptome trebuie să meargă rapid la medic!”

Neurologul Dafin Mureșanu, semnal de alarmă. ”Oricine are aceste simptome trebuie să meargă rapid la medic!”

Neurologul Dafin Mureșanu, semnal de alarmă. ”Oricine are aceste simptome trebuie să meargă rapid la medic!”
27 Aug 2019   •   19:48

Accidentul vascular cerebral este unul dintre cele mai mari pericole pentru omul contemporan mereu obosit, stresat și care alege un stil de viață nesănătos.

Preocupările neurologilor români sunt tot mai concentrate pe cercetarea știinţifică de top, pentru reducerea riscurilor de AVC. Profesor doctor Dafin Mureșanu, președinte al Societăţii de Neurologie din România (SNR) și președintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei și Neuroplasticităţii (SSNN), explică ce trebuie să facem pentru a preveni pericolul de accident vascular cerebral și ce trebuie să știm despre AVC.

”Când o persoană a avut un accident vascular cerebral, fie are un deficit motor, adică nu mai are putere în mână sau în picior, fie apar alte manifestări: o asimetrie a feței sau o deficiență de limbaj, un episod de pierdere a memoriei de scurtă durată sau o vedere dublă, amețeli grave – nu orice fel de amețeală.

O persoană care are aceste simptome trebuie să se prezinte de urgență la un control neurologic. Chiar dacă aceste simptome dispar – noi numim acest tip de incident accident ischemic tranzitor – trebuie să fie tratate cu maximă seriozitate, pentru că în acel moment este clar că în curând poate urma un accident vascular cerebral grav,” a explicat neurologul Dafin Mureșanu, potrivit doctorulzilei.ro.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close