Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Obiceiul banal care poate provoca tumori cerebrale! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”În niciun caz să nu faceți asta!”

Obiceiul banal care poate provoca tumori cerebrale! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”În niciun caz să nu faceți asta!”

Prof. dr. Vlad Ciurea susține că există un obicei care poate provoca boli grave, atât la nivelul capului, cât și la nivelul întregului organism. O greșeală pe care majoritatea dintre noi o facem.

Obiceiul banal care poate provoca tumori cerebrale! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”În niciun caz să nu faceți asta!”
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    06 Oct 2022   •   13:24

Întrebat dacă este adevărat că telefoanele mobile și cuptoarele cu microunde pot provoca tumori, prof. dr. Vlad Ciurea a explicat că ”există o teorie în acest sens”. Totul trebuie ”cu măsură”, spune medicul. 

”Eu, de exemplu, nu folosesc telefonul în mod direct. Nu îl pun la ureche, vorbesc ori pe difuzor, ori pe bluetooth, pe căști, pe orice. Nu direct! Este un lucru normal. Mă feresc de contactul direct cu telefonul”, spune Vlad Ciurea.   

Mai mult decât atât, neurochirurgul subliniază că telefonul nu trebuie să stea niciodată lângă cap în timpul somnului.

”Dacă eu sunt aici, telefonul meu este la 5 metri, la 3 metri. Niciodată lângă mine! Nu țin în niciun caz telefonul lângă mine”. 

Telefonul nu trebuie ținut nici măcar în buzunarul de la pantaloni sau în cel de la piept.

”Nu este prietenul nostru, ci este o unealtă. Unealtă care nu trebuie să domine, ci pe care eu o domin”, a mai explicat medicul în podcastul lui Cătălin Măruță.

Cu ce își îndulcește prof. dr. Vlad Ciurea cafeaua: ”Zahărul este toxic!”

Vlad Ciurea susține că zaharul rafinat este extrem de toxic, motiv pentru care ar trebui înlocuit cu îndulcitori mai sănătoși.

”Zahărul este un toxic. Zahărul adevărat, ăsta super, super rafinat, este toxic. Am încercat și eu cu stevia, nu mi-a plăcut.

Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește, pentru că nu ai voie în cafea fierbinte, și pun miere. Mierea este miere”, a explicat medicul Vlad Ciurea.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close