Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă! Obiceiul care poate ucide: ”Este adevărat”

Dr. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă! Obiceiul care poate ucide: ”Este adevărat”

O ceartă între două persoane are efecte dezastruoase asupra sănătății. Neurochirurgul Vlad Ciurea susține că furia și toate emoțiile negative duc la o afecțiune care poate fi fatală, în unele cazuri.

Dr. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă! Obiceiul care poate ucide: ”Este adevărat”
Sursa foto: iThink Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    03 Dec 2023   •   08:00

Acad. prof. dr. Vlad Alexandru Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat cum o simplă ceartă poate declanșa un accident vascular cerebral (AVC) care să fie fatal.

”De la ceartă crește tensiunea nervoasă, poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv. Este adevărat.

Un număr de vase cerebrale, în tensiune din cauza activității de supărare, ceartă, furie, se pot închide și dau accident vascular cerebral mai ales dacă persoana este și diabetică și hipertensivă și cu un colesterol crescut”, a explicat acad. prof. Vlad Alexandru Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.  

Citește și: Alimentul de post de care prof. dr. Vlad Ciurea nu se atinge: ”Cred că de 10 ani nu am mâncat! Nu favorizează nicicum activitatea cerebrală”

Accidentul vascular cerebral (AVC) este o urgență neurologică majoră, care poate pune viața în pericol dacă nu se intervine în cel mai scurt timp posibil. 

Accidentul vascular cerebral se produce atunci când  fluxul de sânge, într-o parte a creierului, este întrerupt sau redus, privând ţesutul cerebral de oxigen şi nutrienţi. 

Anual, peste 60.000 de români suferă de un accident vascular cerebral, potrivit Ministerului Sănătății. 
 

×
Subiecte în articol: obicei Dr. Vlad Ciurea
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close