Antena 3 CNN Actualitate Sănătate OMS avertizează: din cauza schimbărilor climatice, epidemiile vor fi tot mai frecvente

OMS avertizează: din cauza schimbărilor climatice, epidemiile vor fi tot mai frecvente

Epidemiile precum variola maimuţei vor fi tot mai frecvente în viitorul apropiat, avertizează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi.

OMS avertizează: din cauza schimbărilor climatice, epidemiile vor fi tot mai frecvente
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Iun 2022   •   20:55

Focarele de boli endemice, cum ar fi variola maimuţei şi febra lassa, devin din ce în ce mai persistente şi mai frecvente, a avertizat miercuri directorul pentru situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Mike Ryan.

Pe măsură ce schimbările climatice contribuie la schimbarea rapidă a condiţiilor meteorologice, animalele şi oamenii îşi schimbă comportamentul de căutare a hranei.

Ca urmare, bolile care circulă de obicei la animale ajung din ce în ce mai des la oameni, a explicat Ryan, potrivit Mediafax.

„Din nefericire, această capacitate de a amplifica boala şi de a o transmite mai departe în cadrul comunităţilor noastre este în creştere - astfel încât atât factorii de apariţie a bolilor, cât şi cei de amplificare a bolilor au crescut", a precizat Mike Ryan.

×
Subiecte în articol: OMS epidemii schimbari climatice
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close