Antena 3 Actualitate Sănătate Opt vaccinuri obligatorii la înscrierea copiilor în învăţământ. Ce se întâmplă dacă părinţii refuză imunizarea

Opt vaccinuri obligatorii la înscrierea copiilor în învăţământ. Ce se întâmplă dacă părinţii refuză imunizarea

01 Aug 2017   •   11:11
Opt vaccinuri obligatorii la înscrierea copiilor în învăţământ. Ce se întâmplă dacă părinţii refuză imunizarea

Începând cu anul viitor, înainte de intrarea în colectivitate, copiii trebuie să facă opt vaccinuri. În cazul în care schema de imunizare este inexistentă sau parţială, părinţii trebuie să prezinte calendarul de recuperare, potrivit gandul.info.

Vaccinurile obligatorii sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B, iar consimţământul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat.

În caz de refuz, părinții pot fi amendaţi cu sume care pot ajunge la 10.000 de lei. Mai mult, dacă în 18 luni de la înscrierea în comunitatea de învăţământ nu s-a început schema de vaccinare obligatorie sau aceasta a fost întreruptă, comisia sesizează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu privire la existenţa unei suspiciuni de încălcare a drepturilor copilului de către părinţi sau reprezentanţi legali ai copilului.

Citește continuarea pe gandul.info.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close