Antena 3 CNN Actualitate Sănătate ”Focare de pneumonie nediagnosticată”, descoperite la copiii din China. OMS cere mai multe informații

”Focare de pneumonie nediagnosticată”, descoperite la copiii din China. OMS cere mai multe informații

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut Chinei mai multe informații cu privire la "focare de pneumonie nediagnosticată" care s-ar fi răspândit în rândul copiilor din nordul țării.

”Focare de pneumonie nediagnosticată”, descoperite la copiii din China. OMS cere mai multe informații
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   20:46

Rapoarte ale presei arată că spitalele pediatrice din unele părți ale Chinei sunt copleșite de copii bolnavi.

Autoritățile chineze au atribuit creșterea numărului de îmbolnăviri de tip gripal din această iarnă în urma ridicării măsurilor Covid.

OMS îndeamnă populația din China să ia măsuri pentru a reduce transmiterea bolii.

Într-o declarație, agenția de sănătate a ONU a declarat că dorește mai multe informații despre rapoartele din mass-media și din ProMed - un sistem global de supraveghere a epidemiilor - despre "focare de pneumonie nediagnosticată la copii din nordul Chinei".

Pneumonia este un termen medical general folosit pentru a descrie o infecție și o inflamație a plămânilor. Aceasta poate fi cauzată de mai multe virusuri, bacterii sau ciuperci diferite, notează BBC. 

După publicarea declarației OMS, agenția de știri de stat Xinhua a publicat joi un articol în care a citat oficiali ai Comisiei Naționale de Sănătate din China (NHC) care au declarat că acordă o atenție deosebită diagnosticării și îngrijirii copiilor cu boli respiratorii.

×
Subiecte în articol: pneumonie China copii
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close