Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Obezitatea pune stăpânire pe populația adultă din România. 2 din 4 persoane sunt supraponderale

Obezitatea pune stăpânire pe populația adultă din România. 2 din 4 persoane sunt supraponderale

Lipsa activităților fizice, stilul de viața haotic și mâncarea nesănătoasă au făcut ca obezitatea să fie un fenomen tot mai des întâlnit în rândul persoanelor adulte din România.

Obezitatea pune stăpânire pe populația adultă din România. 2 din 4 persoane sunt supraponderale
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    26 Iun 2023   •   10:58

2 din 4 adulți cu vârste cuprinse între 38 și 58 de ani, sunt supraponderale sau obeze, iar 6 din 10 sunt sedentare, arată o analiză realizată într-un proiect de screening al sănătății cardiometabolice în rândul populației din România

Românii care se confruntă cu această situație nu desfășoară activități fizice și nici nu țin cont de ceea ce mănâncă, fiind adepții unui stil de viață nesănătos. 

De asemenea, 58% dintre persoanele analizate sunt femei, iar 42% sunt bărbați. Toți aceștia au folosit funcția din aplicație prin care află ce grad de risc cardiovascular au în următorii 10 ani, conform stilului lor de viață și stării actuale de sănătate.

Citește și: Boala gravă de care vor suferi peste 1,3 miliarde de adulți până în 2050

"Aceste date alarmante subliniază importanța menținerii unui stil de viață sănătos și a adoptării unor obiceiuri alimentare și de activitate fizică corespunzătoare.

Dieta nesănătoasă este răspunzătoare de aproape jumătate din bolile cardiovasculare", a declarat dr. Gabriel Tatu Chițoiu, medic primar în cardiologie și colaborator al proiectului DAHNA, citat de Mediafax. 

 

×
Subiecte în articol: adulţi obezitate
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close