Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prunele uscate, beneficii uimitoare asupra sănătății. Cantitatea recomandată pentru consumul zilnic

Prunele uscate, beneficii uimitoare asupra sănătății. Cantitatea recomandată pentru consumul zilnic

Potrivit unor studii, pe lângă faptul că ajută la reglarea sistemului digestiv, consumate zilnic, prunele uscate pot avea și alte efecte benefice asupra organismului.

Prunele uscate, beneficii uimitoare asupra sănătății. Cantitatea recomandată pentru consumul zilnic
Sursa foto: Freepik
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Aug 2023   •   17:00

Pe lângă rolul pe care îl au în ceea ce privește digestia, consumate zilnic, prunele uscate aduc și alte beneficii uimitoare organismului.

Astfel, acestea pot îmbunătăți nivelul colesterolului, reducând, în același timp, stresul oxidativ și inflamația.

"Concluzia este că, într-adevăr, prunele uscate pot susține sănătatea cardiovasculară, însă trebuie să săpăm un pic mai adânc în aceste rezultate și, eventual, să le reproducem", a declarat Andrea N. Giancoli, dietetician autorizat și consilier nutrițional al California Prune Board

De asemenea, un studiu publicat în 2021 a arătat că obiceiul de a consuma, în fiecare zi, 50-100 de grame de prune uscate (aproximativ cinci până la 10 bucăți) poate conduce la reducerea riscurilor de boli de inimă, notează verywellhealth.com.

Citește și: Regenerarea dinţilor, o nouă provocare a oamenilor de ştiinţă | Dr. Tudor Ciuhodaru: "Educaţia şi igiena dentară sunt primii paşi"

Prunele uscate sunt bogate în vitamine, calciu, fier şi seleniu, fiind ideale pentru creșterea imunității și pentru prevenirea apariției anumitor afecțiuni, printre care şi a celor cardiace.  

De asemenea, prunele uscate nu conţin grăsimi saturate, responsabile pentru riscul atacului de cord, prin creşterea colesterolului.

Fiind foarte bogate în fibre, prunele uscate sunt eficiente pentru tratarea constipației, fiind un remediu natural și eficient pentru tratarea problemelor digestive, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: prune uscate
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close