Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Raed Arafat, despre pacienții în stare gravă care refuză internarea: ”Se autocondamnă la moarte”

Raed Arafat, despre pacienții în stare gravă care refuză internarea: ”Se autocondamnă la moarte”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, spune că cei care refuză internarea, deși sunt în stare gravă, cu COVID-19, se autocondamnă la moarte, pentru că singura lor șansă este tratamentul.

Raed Arafat, despre pacienții în stare gravă care refuză internarea: ”Se autocondamnă la moarte”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Cigolea    |    24 Oct 2021   •   10:39

Raed Arafat vaccinează la palatul Copiilor, din București, acolo unde numărul celor care vin să se imunizeze este foarte mare.

”Cred că ce vedem astăzi este un lucru extrem de bun. Le mulțumesc celor care vin să se vaccineze, nu numai aici, ci peste tot în țară. S-a dovedit că chiar dacă suntem într-o situație destul de critică, oamenii au înțeles și vin la vaccinare.

Deja suntem la peste 80.000 pe zi, ajungem la 90.000 pe zi. Este foarte bine și cu toții avem datoria să facem acest lucru și să ne implicăm: medici de familie, persoane nevaccinate încă, persoanele care au dubii să pună întrebări, să le răspundem de ce este bine să se vaccineze.

Important e că asta este unica soluție ca să nu se mai repete situația în care ne aflăm acum, unica soluție pentru a preveni astfel de situații și de a se proteja fiecare pentru viața lui și a celor din jurul lor”, a spus dr. Arafat.

El a spus că le recomandă celor indeciși să vină să se vaccineze, pentru că vaccinarea este soluția optimă de prevenire și de a evita să ajungă pe un pat de terapie intensivă sau să își piardă.

”Restricțiile sunt impuse pentru că până acum nu ne-am vaccinat destui”, a precizat Raed Arafat.

Șeful DSU a fost întrebat despre persoanele care ajung în stare gravă și care refuză internarea în spital.

”Înseamnă că se autocondamnă dacă sunt în stare gravă și încă ascultă aceste sfaturi de a nu se interna, de a nu primi tratamentele însemană că se condamnă singuri la moarte, nu la altceva, pentru că dacă ești în stare gravă trebuie să ajungi la spital, chiar înainte să ajungi în stare gravă.

Dacă ești deja în stare gravă, unica șansă a ta este în spital”, a mai spus Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close