Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Schimbări în Ministerul Sănătății. Ar putea avea 59 de comisii de specialitate

Schimbări în Ministerul Sănătății. Ar putea avea 59 de comisii de specialitate

Schimbări în Ministerul Sănătății. Ar putea avea 59 de comisii de specialitate
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    19 Iul 2017   •   09:17

Ministerul Sănătăţii ar putea avea 59 de comisii de specialitate, potrivit unui ordin al instituţiei aflat în dezbatere publică până pe 23 august.

Membrii comisiilor de specialitate prevăzute la art. 1 al proiectului beneficiază de o indemnizaţie lunară de 10% din indemnizaţia secretarului de stat, care se acordă, la cerere, în condiţiile prevăzute de art. 16 alin. (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Potrivit proiectului, membru al comisiilor de specialitate poate fi orice profesionist în domeniul medical respectiv având activitate profesională, de cercetare medicală, didactică sau academică apreciată în sistemul de sănătate. Membrii comisiilor vor fi numiţi în urma unui proces de consultare a Ministerului Sănătăţii cu universităţi de profil, societăţi profesionale şi Colegiul Medicilor din România.

Membrii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii se supun regimului conflictelor de interese şi incompatibilităţilor prevăzute de lege şi sunt obligaţi, în termen de 30 de zile de la numire, să întocmească şi să depună o declaraţie de interese, pe propria răspundere, cu privire la funcţiile şi activităţile pe care le-au desfăşurat în ultimul an calendaristic anterior momentului numirii, prevede proiectul.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close