Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Secțiile ATI din 18 spitale din România vor fi digitalizate. Investiția se ridică la peste 134 de milioane de lei

Secțiile ATI din 18 spitale din România vor fi digitalizate. Investiția se ridică la peste 134 de milioane de lei

Guvernul a aprobat un proiect care vizează digitalizarea secțiilor ATI din 18 spitale din țară, anunță Ministerul Sănătății.

Secțiile ATI din 18 spitale din România vor fi digitalizate. Investiția se ridică la peste 134 de milioane de lei
Sursa foto: Getty images / hxdbzxy
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2023   •   19:00

Proiectul de investiții se află în plin proces de implementare și are ca obiectiv digitalizarea celor mai importante 18 spitale de adulți și pediatrie din România, prin înființarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare și schimb de date medicale.

Astfel, 980 de cadre medicale, 180 de medici și 800 de asistente încep instruirea în cadrul noului sistem informatic.

Noul sistem informatic va ajuta la distribuirea marilor urgențe medico-chirurgicale, precum urgențe chirurgicale cardiace, vasculare sau neurochirurgicale, și va contribui la controlul direcționării corecte, pe criterii bine stabilite, a pacienților către sălile de operație și secțiile ATI.

Ministerul Sănătății a transmis că noul sistem informatic va duce la creșterea calității serviciilor medicale, precum și facilitarea accesului cetățenilor la acestea.

Citește și: Ministrul Sănătăţii vrea centre de reabilitare pentru dependența de droguri, în fiecare județ: "Trebuie să identificăm locații"

"Sistemul va permite monitorizarea continuă, completă, precisă și trasabilă a parametrilor vitali ai pacienților îngrijiți în secțiile de anestezie-terapie intensivă, precum şi a stării bolnavilor îngrijiți în aceste secții, având drept efecte: reducerea semnificativă a numărului de erori, creșterea productivității actului medical și a eficienței personalului medical prin reducerea încărcării cu operații administrative şi birocratice”, a transmis Ministerul Sănătății.

Investiția se ridică la peste 134 de milioane de lei, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close