Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Spitalelele se reorganizează pentru Scenariul 4. Maternitate dedicată pentru gravidele cu COVID-19

Spitalelele se reorganizează pentru Scenariul 4. Maternitate dedicată pentru gravidele cu COVID-19

O ședință de urgență va avea loc la Ministerul Sănătății. Nelu Tătaru i-a convocat la discuții pe toți secretarii de stat.

Spitalelele se reorganizează pentru Scenariul 4. Maternitate dedicată pentru gravidele cu COVID-19
Sursa foto: Pixabay
30 Mar 2020   •   16:09

Se analizează reorganizarea spitalelor asta în contextul în care țara noastră se grăbește să intre în Scenariul 4.

”Este vorba despre continuarea planului de la începutul lui februarie. E vorba despre reorganizarea spitalelor din România în trei faze, care se succed în îngrijirea pacienților infectați cu COVID-19.

Într-o primă fază, acești pacienți sunt internați la spitalele de boli infecțioase și în instituțiile de boli infecțioase care au secția de terapie intensivă. Spitalele sunt în acest moment aproape prime și trebuie să trecem în faza a doua în care folosim spitalele de pneumofiziologie și boli respiratorii, iar cele două categorii adaugă încă 450 de paturi de spitalizare.

Gravidele care trebuie să nască sau care au nevoie de asistare, vor naște într-o maternitate dedicată pentru paciente infectate, la Maternintatea Bucur. Dializa București a fost împărțită: pacienții care au nevoie de dializă cronică vor merge la Carol Davila, iar alte două centre vor prelua pacienții cronici.

Acest model se va extinde la nivelul întregii țări. Va fi un spital suport pentru fiecare județ”, a declarat secretarul de stat, Horațiu Moldovan, exclusiv pentru Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Horațiu Moldovan coronavirus spital
Parteneri
Pensionarii care nu trebuie să plătească niciun ban la factura de încălzire
x close