x close

Sfat de sănătate. Ce facem ca să nu ajungem la hemoroizi și de ce apar de fapt

15 Feb 2019   •   09:12
Sfat de sănătate. Ce facem ca să nu ajungem la hemoroizi și de ce apar de fapt

Milioane de oameni sunt afectați de hemoroizi și acesția reprezintă o problemă medicală majoră. În prezent, 6 din 10 adulți suferă de hemoroizi, dar asta nu înseamnă că tinerii nu pot fi și ei în pericol. Rușinea îi face pe mulți să nu meargă la un consult de specialitate motiv pentru care se ajunge la cazuri grave. 

Chirurgul Bogdan Safta a explicat la rubrica „Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea” cum putem preveni această afecțiune și de la ce apar de fapt aceste vene dureroase.

„Putem combate printr-un stil de viață sănătos, printr-o alimentație corectă. Primul factor al apariției hemoroizilor este constipația. Orice lucru care previne constipația, previne și apariția hemoroizilor. Trebuie să avem alimentația bogată în fibre, săracă în carne roșie și hidratare. O activitate sedentară prelungită poate favoriza apariția hemoroizilor. O predispoziție o au femeile, în special după sarcină. Hemoroizii sunt niște dilatații venoase. Îi operăm când sângerează, când durerea devine insuportabilă sau când sunt incompatibili cu un anumit stil de viață. Operația nu este complicată, dar este destul de dureroasă”, a spus chirurgul Bogdan Safta.

Citeşte mai multe despre:

Sfat de sănătate Bogdan Safta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati