Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce femei pot apela la un implant mamar

Sfat de sănătate. Ce femei pot apela la un implant mamar

Sfat de sănătate. Ce femei pot apela la un implant mamar
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
10 Iun 2019   •   09:52

Nu mai este un secret faptul că aspectul fizic mult dorit se obţine astăzi cu uşurinţă, datorită chirurgiei estetice. În topul acestor intervenţii, se află vestitele silicoane. Medicul Adrian Alexandru a vorbit la rubrica ''Sfat de Sănătate'' despre riscurile acestor implanturi, ce durată de viaţă au, dar şi dacă cresc sau nu riscul de cancer mamar.

În principiu, orice femeie poate apela la un implant mamar. Înaintea unei operaţii există o serie de analize care se fac şi dacă acestea permit intervenţia, da, se poate face. Ca şi vârstă, pacientele trebuie să aibă peste 18 ani. Dacă este vorba de o pacientă sub 18 ani, e nevoie de acordul părinţilor. Implanturile nu cresc riscul de cancer mamar. Sunt două lucruri separate. Există o formă de limfom care poată să apară după implantul mamar, care e strict legat de existenţa implantului, care se rezolvă foarte repede, prin scoaterea implantului. Restul cancerelor mamare nu sunt legale de existenţa implantului mamar (...)

Implantul mamar este un device medical cât se poate de safe. El poate să stea în organism mult şi bine, dar, de regulă, pe deoparte este garanţia oferită de producător, care este de 10 ani, pe de altă parte intervin tot felul de schimbări de-a lungul timpului în corpul nostru şi este foarte probabil ca la un moment dat să ne dorim schimbarea implantului. Alăptatul nu este influenţat de implantul mamar. Glanda mamară nu ia contact cu implantul, glanda mamară poate să îşi facă funcţia fără probleme, astfel încât alăptatul să fie posibil'', a precizat Adrian Alexandru, medic primar chirurgie plastică şi reconstructivă.

×
Subiecte în articol: silicoane femei
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close