Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum apare depresia și cum o putem depăși

Sfat de sănătate. Cum apare depresia și cum o putem depăși

28 Feb 2019   •   09:15
Sfat de sănătate. Cum apare depresia și cum o putem depăși
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Depresia e boala secolului XXI. Această afecțiune presupune schimbări majore în organism și dezvoltă simptome ca tristețe, apatie, insomnii sau lipsă de concentrare. Prof. dr. Vlad Ciurea explică la „Sfat de Sănătate” care e legătura dintre creier și depresie și cum putem depăși această afecțiune. 

Legătura între depresie și creier

„Există o legătură. Depresia e în creier, de acolo și pleacă. Depresia reprezintă o schimbare a comportamentului. Dintr-o dată constați că nu mai ești aceeași persoană, toate funcțiile tale s-au lăsat în jos pe atenție, pe memorie, pe judecată, pe decizie, pe comunicare cu cei din jur”. 

Depresia are trei stadii: ușoară, medie și gravă. Și are o serie întreagă de cauze: nenorociri, scandaluri, divorțuri, dezamăgiri intelectuale, degradări la locul de muncă, subaprecieri. 

Cum prevenim depresia 

„Dacă cineva te înjură, să zâmbești, să-i vorbești frumos. Te relaxează pe tine și te ajută să îndepărtezi răul. E bun jocul, e bine să stai în grup și să comunici”. 

„Deschideți geamul larg dimineața, inspirați aer curat, trimiteți în altă parte toate gândurile rele, gândiți pozitiv, faceți lucrurile care vă plac și trăiți clipa”. 

„Simțim energia negativă. Dacă avem oameni pozitivi și noi ne pozitivăm în toate aceste lucruri”. 

Alimentația, foarte importantă pentru creier

„Contează enorm. Știm cu toții că ceea ce mâncăm se vede pe noi, în gândire în fapt și pe noi ca persoane. Alimentația poate duce la dereglări mari metabolice și nu favorizează o evoluție bună pentru activitatea cerebrală”. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close