Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Până la ce vârstă putem face copii

Sfat de sănătate. Până la ce vârstă putem face copii

Sfat de sănătate. Până la ce vârstă putem face copii
17 Ian 2019   •   09:56

Fie că alegem să aducem pe lume un copil pe cale naturală fie că apelăm la fertilizare în vitro trebuie să ținem cont de câteva aspecte importante atunci când vrem să devenim mame. Medicul specialist obstretică-ginecologie Andreas Vythoulkas a vorbit joi, la rubrica „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”, despre fertilitate.

„Prin cezariană, cu greu, maximum patru. După două nașteri prin cezariană, depinde de la femeie la femeie dacă mai putem avea un copil. Când vrem să naștem pe cale naturală, după cezariană, se poate, dar după o monitorizare foarte atentă. Există riscul să se rupă incizia. Eu nu sunt adeptul cezarianei la cerere. Femeile consideră că din momentul când vine menstruația e fertilă. Cu cât creștem vârsta, probabilitatea de a avea o sarcină scade. O femeie la 43-44 de ani, indiferent dacă mai are menstruație sau nu, e posibil să nu mai fie fertilă. La bărbați, se pot face copii și la 70 de ani. Depinde de viața de zi de zi. Un bărbat care este sănătos, poate face copii și la 70 de ani”, spune Andreas Vythoulkas.

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate.

De luni până vineri, la Antena 3, vor fi prezentate cele mai importante informaţii în rubrica de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate copii
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close