Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Prevenţia cancerului gastric

Sfat de sănătate. Prevenţia cancerului gastric

Sfat de sănătate. Prevenţia cancerului gastric
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
28 Iun 2019   •   10:53

Cancerul de stomac este a treia, cea mai frecventă cauză de deces prin cancer din lume. Din păcate, afecţiunea continuă să fie greu de tratat întrucât pacienţii ajung la medicul gastroenterolog când boala este deja avansată.

Doctorul Bogdan Mateescu a explicat în cadrul rubricii ''Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea'' ce avem de făcut pentru a nu ajunge într-o situaţie critică, dar şi ce trebuie să eliminăm din dieta noastră zilnică.

''Orice simptom sau semn trebuie în principiu raportat. Dacă sunt lucruri care persistă, e bine să ceri un aviz medical. E greu să îţi dai tu singur seama că ai un cancer. Ca simptome ar fi: o durere localizată în partea de sus a burţii poate să sugereze un cancer gastric, sau un cancer de intestin sau de ficat, sau boli care nu au legătură cu cancerul, boli minore. Te poate durea burta în partea de sus şi pentru că ai un ulcer gastric. Ar fi grozav să ştim de la ce apare cancerul. Avem câteva idei care funcţionează într-o minoritate din cazuri (...) S-a remarcat că populaţiile care mănâncă multe afumături sau mâncarea sărată fac mai des cancer decât populaţiile care au o dietă bogată în fructe şi legume. Este bine să mâncăm mai multe verdeţuri şi să o lăsăm mai moale cu afumăturile şi sărăturile'', a spus dr. Radu Bogdan Mateescu, şef secţie gastroenterologie a Spitalului Colentina.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Sfat de sănătate
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close