Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum ne protejăm de gripă și viroze respiratorii

Sfat de sănătate. Cum ne protejăm de gripă și viroze respiratorii

17 Feb 2020   •   09:01
Sfat de sănătate. Cum ne protejăm de gripă și viroze respiratorii

Suntem în plin sezon de epidemie de gripă. Deși nu toți suntem atinși de boală, este mai bine prevenim decât să vindecăm. 

Medicul infecționist Simin Florescu a vorbit, la emisiunea Sfat de Sănătate, cu Andreea Cigolea, despre ce putem face pentru ca virozele și gripa să ne ocolească, și dezvăluie un lucru extrem de surprinzător despre imunitate: din păcate nu prea o putem influența.

”Dacă ne referim strict la gripă e clar că trebuie să ne vaccinăm. Dacă vorbim de celelalte tipuri de infecții respiratorii care devin frecvente în sezonul rece, atunci ne referim la metode de igienă clasice: igiena mâinii, evitarea locurilor aglomerate, izolarea bolnavilor. Sunt metode obligatorii, de bun simț și cunoscute de toți.

Există o imunitate înnăscută, adică imunitatea de barieră: piele, mucoase; și mai există imunitatea dobândită, care înseamnă anticorpi și limfocitele cu memorie care apar tintit la fiecare germene cu care intrăm în contact. Ultima se perfecționează de-a lungul vieții”, a spus medicul Simin Florescu.

 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate vaccin

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close