x close

Sfat de sănătate. Cum ne protejăm de gripă și viroze respiratorii

de A.M.P    |    17 Feb 2020   •   09:01
Sfat de sănătate. Cum ne protejăm de gripă și viroze respiratorii  482

Suntem în plin sezon de epidemie de gripă. Deși nu toți suntem atinși de boală, este mai bine prevenim decât să vindecăm. 

Medicul infecționist Simin Florescu a vorbit, la emisiunea Sfat de sănătate, cu Andreea Cigolea, despre ce putem face pentru ca virozele și gripa să ne ocolească, și dezvăluie un lucru extrem de surprinzător despre imunitate: din păcate nu prea o putem influența.

”Dacă ne referim strict la gripă e clar că trebuie să ne vaccinăm. Dacă vorbim de celelalte tipuri de infecții respiratorii care devin frecvente în sezonul rece, atunci ne referim la metode de igienă clasice: igiena mâinii, evitarea locurilor aglomerate, izolarea bolnavilor. Sunt metode obligatorii, de bun simț și cunoscute de toți.

Există o imunitate înnăscută, adică imunitatea de barieră: piele, mucoase; și mai există imunitatea dobândită, care înseamnă anticorpi și limfocitele cu memorie care apar tintit la fiecare germene cu care intrăm în contact. Ultima se perfecționează de-a lungul vieții”, a spus medicul Simin Florescu.

 

Citeşte mai multe despre:

Sfat de sănătate vaccin
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati