Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Primele simptome de insolație. Ce facem dacă ne simțim rău pe caniculă

Primele simptome de insolație. Ce facem dacă ne simțim rău pe caniculă

Având în vedere prognozele emise de meteorologi este foarte important să știm să ne protejam de caniculă și mai ales să putem recunoaște ușor simptomele unei insolații. Insolația este o afecțiune cauzată de supraîncălzirea corpului, când temperatura corpului crește până la 40 grade C sau mai mult.

Primele simptome de insolație. Ce facem dacă ne simțim rău pe caniculă
Sursa foto: Antena 3/ simptome insolație caniculă
de Andreea Cigolea    |    29 Iul 2021   •   11:17

Extenuarea cauzata de căldură apare atunci când ne creste temperatura corpului și pierdem lichidele și sarea din organism, ceea ce conduce la următoarele simptome: stare de oboseala, slăbiciune, crampe musculare sau cefalee. Afecțiunea poate fi însoțită și de greata/vărsături, convulsii, dezorientare, confuzie și, uneori, pierderea conștientei sau coma.

E important să știm că insolația poate produce inflamația creierului cu apariția edemului cerebral.

Tocmai de aceea medicii ne recomanda să nu facem efort fizic când sunt temperaturi ridicate, să nu ne expunem brusc la soare, stați pe cât posibil în camere cu aer condiționat și să aveți o grija deosebita la medicamentele pe care le luați când este caniculă pentru că unele pastile afectează capacitatea organismului de a rămâne hidratat.

Consumul de droguri, cum ar fi amfetaminele și cocaina, vă fac, de asemenea, mai vulnerabili la insolatie.

Puncte de prim ajutor în caz de caniculă

Autoritățile locale vin în ajutorul nostru cu puncte de prim ajutor în locațiile pe care le puteți găsi AICI. Adică în toate sectoarele din București vom găsi asistenta medicala gata să intervină în fiecare moment pentru a ne ajuta să trecem cu bine peste condițiile meteo extreme.

Vom avea la dispoziție în caz de caniculă și doua puncte mobile ale Serviciului de Urgente Sociale, care ne asigura apa potabila și dezinfectant pentru mâini, în zone aglomerate din București.

×
Subiecte în articol: canicula insolație
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close