Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sindromul oboselii cronice afectează tot mai mulţi copii şi tineri. Recomandările specialiștilor pentru părinți

Sindromul oboselii cronice afectează tot mai mulţi copii şi tineri. Recomandările specialiștilor pentru părinți

Sindromul oboselii cronice alertează medicii din România. Zeci de copii şi tineri ajung în spitale şi în clinici de specialitate, din cauza acestui sindrom. Medicii atrag atenţia că sindromul oboselii cronice poate avea urmări grave.

de Cristina Ştefan    |    08 Mai 2023   •   11:14

Oboseala cronică nu este deloc o problemă pe care ar trebui să o ignorăm, atrag atenţia specialiştii, mai ales că numărul celor care se confruntă cu această afecţiune este în creştere.

Sunt zeci de pacienţi care ajung zilnic în clinicile de specialitate, dar şi la spitalul Obregia din Capitală, cu oboseală cronică.

Oboseala cronică este o tulburare complexă care poate afecta atât fizicul, însă şi psihicul, iar simptomele pot dura până la 6 luni. Această problemă apare frecvent în rândul elevilor care au un program foarte încârcat, dar şi în rândul adulţilor. 

Citeşte şi: Cauzele oboselii cronice şi cum să le combatem, cu Lidia Fecioru: "Emoţiile trebuie să le trăim!"

Cei care se confruntă cu oboseală cronică au sentimente de frustrare, anxietate, atacuri de panică şi au tendinţa de a se izola, de a nu petrece timp în aer liber cu prietenii, iar unii îşi neglijează chiar şi activitatea de la şcoală. 

De aceea, specialiştii le recomandă părinţilor să fie foarte atenţi şi să nu îi implice pe copii în foarte multe activităţi extraşcolare.

 

×
Subiecte în articol: oboseala cronică copii tineri parinti
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close