Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sistemul informatic al CNSAS, stricat de aproape o săptămână. Rețetele și consultațiile se acordă ”off-line”

Sistemul informatic al CNSAS, stricat de aproape o săptămână. Rețetele și consultațiile se acordă ”off-line”

Serviciile medicale, medicamentele și dispozitive medicale din cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate vor fi acordate în regim off-line, din cauza unor ”fluctuații” din sistemul informatic. Pe scurt, sistemul este blocat de aproape o săptămână.

Sistemul informatic al CNSAS, stricat de aproape o săptămână. Rețetele și consultațiile se acordă ”off-line”
Sursa foto: Agerpres
de Anamaria Nedelcoff    |    14 Noi 2023   •   23:05

Anunțul a fost făcut marți de către oficialii Casei Naționale de Asigurări de Sănătare (CNAS), în condițiile în care sunt luni întregi de când se înregistrează disfuncționalități în sistem, iar medicii se tem că munca prestată nu le va fi plătită.

Potrivit hotărârii de Guvern ”care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, în situaţia producerii unor întreruperi în funcţionarea Platformei informatice din asigurările de sănătate, constatate şi comunicate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate prin publicare pe site-ul propriu, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line”, precizează CNAS.

CNAS mai informează că, începând din 13 noiembrie ”sunt în derulare activități specifice pentru remedierea disfuncționalităților apărute, iar pe perioada de indisponibilitate a PIAS, începând cu data de 08.11.2023, sunt aplicabile dispozițiile legale mai sus menționate”.

Totodată, instituția va stabili procedura de transmitere în serviciul informatic „a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate off-line în această perioadă, a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate off-line anterior producerii disfuncționalităților, care aveau termen de transmitere în această perioadă, precum și a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate în luna octombrie 2023, care aveau termen de raportare în luna noiembrie 2023 și care nu au putut fi raportate”.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close