Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Spitalul Foişor a început evacuarea pacienţilor în numai 3 ore de la primirea ordinului DSU

Spitalul Foişor a început evacuarea pacienţilor în numai 3 ore de la primirea ordinului DSU

Spitalul Foişor a început evacuarea pacienţilor în numai 3 ore de la primirea ordinului! Surse Antena 3 spun că în exclusivitate că ordinul DSU pentru evacuare a venit vineri în jurul orei 16. Şi că trebuia pus în aplicare în regim de urgenţă.

Spitalul Foişor a început evacuarea pacienţilor în numai 3 ore de la primirea ordinului DSU
de Andreea Cigolea    |    12 Apr 2021   •   16:21

În mod oficial, cu respectarea procedurilor, ordinul DSU a fost transmis spitalului în jurul orei 16.00, iar primul pacient a fost evacuat cu o ambulanță la ora 19.00.

Așa cum scrie și în Ordinul 9326/09.04.2021, măsurile pentru operaționalizarea Spitalului Foișor ca spital suport COVID-19 trebuiau puse în aplicare în regim de urgență, adică în cel mai scurt timp. Spre deosebire de alte spitale, cum ar fi Spitalul Colentina care a avut nevoie de două zile să transfere pacienții atunci când unitatea spitalicească a devenit exclusiv suport COVID, astfel încât pacienții să nu aibă de suferit sau să rămână traumatizați. 

Spitalul Foișor avea la momentul primirii Ordinului un număr de 105 pacienți și ar fi fost nevoie de timpul alocat în mod normal pentru consultarea cu medicul curant al fiecărui pacient și luarea deciziei după o analiză a implicațiilor medicale pentru fiecare caz în parte.

30-40 de pacienți erau programați la operații în perioada următoare, în cadrul Spitalului Foișor, unii dintre ei pentru intervenții chirurgicale care ar fi necesitat folosirea echipamentelor medicale de vârf existente la Spitalul Foișor. Pacienti care desigur isi doreau sa fie vindecati de medicii lor curanti, nu de alte cadre medicale din alte spitale cum este si cazul acum. 

Reamintim faptul ca in acest moment sectia ATI a spitalului Foisor este plină.

Prof. Dr. Cristian Stoica este manager al Spitalului Foișor din iunie 1997.

×
Subiecte în articol: Foişor manager
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close