Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sucul care luptă cu ulcerul și crește imunitatea! Un pahar dimineața, pe stomacul gol

Sucul care luptă cu ulcerul și crește imunitatea! Un pahar dimineața, pe stomacul gol

Ulcerul este o afecțiune din ce în ce mai întâlnită în ultima vreme. Din cauza alimentației, a stresului, a modului de viață agitat pe care îl avem. Însă acesta se poate ameliora sau chiar vindeca ușor cu ajutorul unui suc ce este la îndemâna tuturor.

Sucul care luptă cu ulcerul și crește imunitatea! Un pahar dimineața, pe stomacul gol
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    13 Aug 2022   •   12:00

Cei mai mulți dintre noi poate nu s-au gândit niciodată să bea un pahar mare de suc de cartofi, dar beneficiile acestuia sunt surprinzătoare.

Este plin de nutrienți

Sucul de cartofi oferă o mulțime de nutrienți, inclusiv vitamina C, potasiu, diverse vitamine B, calciu, fier, fosfor, cupru și sulf, printre alți fitonutrienți și compuși organici. De subliniat este că majoritatea nutrienților se află în coajă, așa că este important să nu curățați cartofii când faceți sucul acasă, ci doar să îi spălați foarte, foarte bine.

Beneficiile sucului de cartofi

Cele mai impresionante efecte asupra sănătății ale sucului de cartofi pot include prevenirea îmbătrânirii, ameliorarea digestiei, vindecarea ulcerului, susținerea ficatului, îmbunătățirea circulației sanguine și reglarea producției de hormoni. Iar lista poate continua.

Poate preveni îmbătrânirea

Cercetările au arătat că sucul de cartofi este capabil să hidrateze pielea și să livreze antioxidanți la suprafața acesteia, ceea ce poate ajuta la reducerea aspectului ridurilor și a petelor cauzate de vârstă, protejând în același timp împotriva inflamațiilor și infecțiilor pielii.

Poate crește nivelul de energie

Sucul de cartofi este un excelent amplificator de energie, datorită zaharurilor naturale pe care le conține. În plus, are un nivel ridicat de tiamină, care poate îmbunătăți capacitatea organismului de a descompune carbohidrații în energie utilizabilă, scrie organicfacts.net.

Poate ajuta la îmbunătățirea digestiei

Conținutul de amidon al sucului de cartofi poate ajuta la calmarea inflamației din intestine și la îmbunătățirea digestiei, eliminând simptomele de constipație, balonare, crampe și indigestie.

Poate trata ulcerul

Sucul de cartofi are proprietăți antiacide binecunoscute, având un pH ușor alcalin. Acest lucru poate ajuta la echilibrarea acidității din intestine și la prevenirea/tratarea ulcerului gastric. Poate forma un strat protector pe mucoasa stomacului pentru a calma durerea și disconfortul provocat de această afecțiune.

Poate îmbunătăți sănătatea inimii

Există o cantitate semnificativă de potasiu într-un singur pahar de suc de cartofi, mai mult de 50% din aportul zilnic necesar. Acest lucru înseamnă că începerea zilei cu un pahar din acest suc poate reduce presiunea asupra sistemului cardiovascular, reducând tensiunea asupra vaselor de sânge și arterelor, scăzând astfel tensiunea arterială. Acest lucru poate reduce, de asemenea, riscul de atac de cord, ateroscleroză și accident vascular cerebral.

Poate crește imunitatea

Sucul de cartofi este bogat în vitamina C și poate crește imunitatea prin stimularea producției de globule albe. Alți antioxidanți și minerale imunostimulante protejează, de asemenea, împotriva bolilor cronice și reduc stresul oxidativ.

Poate accelera vindecarea rănilor

Sucul de cartofi este bogat în vitamina C care ajută la stimularea producției de colagen și, la rândul său, accelerează vindecarea rănilor și a mușchilor.

Poate ajuta la îmbunătățirea circulației

Niacina este un alt membru al familiei vitaminelor B care se regăsește în niveluri ridicate în sucul de cartofi. Această vitamină poate stimula circulația, ceea ce va îmbunătăți oxigenarea, împreună cu furnizarea de nutrienți necesari pentru reparare și funcționare normală a organismului.

Poate îmbunătăți producția de hormoni

Consumul regulat de suc de cartofi poate ajuta la îmbunătățirea nivelurilor de hormoni.

Poate detoxifica ficatul și vezica biliară

Ingredientele active din cartofi pot ajuta la curățarea ficatului și a vezicii biliare, două dintre principalele centre de detoxifiere din organism. Acest lucru, la rândul său, ajută la îmbunătățirea sănătății generale a corpului.

×
Subiecte în articol: ulcer suc cartofi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close