Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Tătaru: ”Mă uit cu durere cum din eroi am ajuns ”asasini”. 80% dintre managerii de spitale nu au ce căuta în sistem”

Tătaru: ”Mă uit cu durere cum din eroi am ajuns ”asasini”. 80% dintre managerii de spitale nu au ce căuta în sistem”

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii şi actual preşedinte al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a vrut să mulţumească corpului medical pentru efortul făcut anul trecut în combaterea pandemiei de COVID-19.

Tătaru: ”Mă uit cu durere cum din eroi am ajuns ”asasini”. 80% dintre managerii de spitale nu au ce căuta în sistem”
de Andreea Cigolea    |    05 Apr 2021   •   15:31

Tătaru a constatat cu tristețe cum medicii care au muncit din greu în anul pandemiei au ajuns din eroi să fie numiți ”asasini”, aluzie la scandările celor care protestează faţă de măsurile impuse de autorităţi.

”Am putut trece peste un an foarte foarte greu. Astăzi mă uit oarecum cu durere, când văd că din eroi am ajuns asasini. Mă uit cu durere când ştiu că toţi, cu mâinile goale, fără echipamente, fără materiale sanitare, fără teste, doar cu perspectiva la orizont a unui vaccin, au fost acolo”, a spus Nelu Tătaru.

”Haideţi să recunoaştem că sistemul medical românesc, că este minister, că este în subordinea autorităţii locale, beneficiază de consilii de administraţie mai puţin profesioniste, numite politic. La fel, nu mă feresc să repet, că 80% dintre manageri nu au ce căuta acolo. Haideţi să lăsam oamenii competenţi să conducă aceste unităţi medicale, haideţi să nu lăsăm politicul să infiltreze pe anumite aintese, pe anumiţi oameni, pentru a putea face un act medical de calitate”, a completat preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, în cadrul unei conferinţe a Profit Health Forum.
 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru medici pandemie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close