Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul Ciuhodaru, despre ieşirea Timişoarei din carantină cu rata de infectare de 8 la mie: "Este de noaptea minţii" | VIDEO

Medicul Ciuhodaru, despre ieşirea Timişoarei din carantină cu rata de infectare de 8 la mie: "Este de noaptea minţii" | VIDEO

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a eliminat măsura carantinării orașului Timișoara și a zonei periurbane. Medicul Ciuhodaru consideră că fără măsuri concrete, fără o soluţie unitară nu avem cum să controlăm această pandemie.

Medicul Ciuhodaru, despre ieşirea Timişoarei din carantină cu rata de infectare de 8 la mie: "Este de noaptea minţii" | VIDEO
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    21 Mar 2021   •   08:33

În ciuda analizei de risc şi a recomandărilor Directiei de Sănătate Publică Timiş, Timişoara, comunele Dumbrăviţa şi Giroc ar mai fi trebuit să rămână în carantină pentru următoarele 7 zile şi asta pentru că rata de infectare a depăşit 8 la mia de locuitori.

Sâmbătă seara s-a decis ieşirea din carantină atât pentru Timişoara cât şi pentru cele patru comune din Timiş. Măsura urmează să fie ridicată în această noapte. Totodată prefectul de Timiş susţine că datorită celor 14 zile de carantină s-a redus numărul de îmbolnăviri. 

Medicul Tudor Ciuhondaru: "Este de nopatea minţii"

"Fără măsuri concrete, fără o soluţie unitară nu avem cum să controlăm această pandemie. Este haos. Iar acea soluţie pe care am propus-o de la începutul acestei pandemii de testare extinsă, regulată, gratuită e departe de ceea ce fac autorităţile în acest moment. Fără testare extinsă carantina ajută de zici că nu e adevărat.

La 10 zile de la intrarea în carantină rata de infectare în Timişoara a depăşit 8 la mia de locuitori. În primul rând ar trebui să facem măsuri corecte dar pentru asta trebui să te mai ducă şi capul şi să îţi pese cu adevărat de viaţa oamenilor şi de ştiinţă.

În astfel de situaţii ar trebui să îi testeze măcar pe lucrătorii din magazinele alimentare, pe cei care vor să meargă cu transportul în comun, pe angajaţii tuturor firmelor sau instituţiilor, care prin natura muncii trebui să se apropie la mai puţin de doi metri unul de altul, dar într-o pandemie lucrurile trebuie făcute clar, concret şi coerent.

Din păcate, vedem că alte criterii, adică cele care ţin de oameni şi de ştiintă, conduc această pandemie. Şi mă întreb şi eu normal, la un an de zile de ce toate aceste soluţii nu au fost puse în practică, de ce vaccinarea este gratuită, dar testarea este pe bani", spune medicul Tudor Ciuhodaru.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Timisoara carantină pandemie COVID-19
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close