Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alertă medicală: 3.000 de medicamente esențiale au dispărut din farmacii. Tudor Ciuhodaru: "O problemă de sănătate publică la nivel european"

Alertă medicală: 3.000 de medicamente esențiale au dispărut din farmacii. Tudor Ciuhodaru: "O problemă de sănătate publică la nivel european"

Sănătatea oamenilor este pusă în pericol. Trei mii de medicamente esențiale pentru tratarea afecțiunilor au dispărut.

Alertă medicală: 3.000 de medicamente esențiale au dispărut din farmacii. Tudor Ciuhodaru: "O problemă de sănătate publică la nivel european"
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    27 Apr 2023   •   12:55

Revoltă la nivel european! Dispar medicamentele ieftine din farmacii. Peste trei mii de medicamente esențiale nu se mai găsesc în farmacii. 

"Vorbim despre o problemă de sănătate publică și de siguranță la nivel european. Din acest punct de vedere suntem pe un teren minat. În Italia, trei mii de medicamente generice, esențiale, care salvează vieți au dispărut.", a declarat, la Antena 3 CNN, medicul Tudor Ciuhodaru.

"Este prima dată când la nivel european nu mai există amoxicilina sau paracetamol. Din punctul meu de vedere situația este gravă și trebui tratată cu măsuri concrete. Vreau ca toți pacienții de la nivel european să beneficieze de aceste medicamente ieftine. 

Citește și: Caravana "Sănătatea vine la tine" pornește la drum! Analize și consultații gratuite pentru peste 1000 de români

Mi s-a părut contraproductivă propunerea de a crește taxele pentru astfel de medicamente mai ales într-o lume în care medicamentele generice sunt esențiale pentru 70% dintre afecțiuni. 

Personal, am depus un demers legislativ la Comisia de Sănătate prin care ofer cinci soluții ca toți românii să beneficieze de aceste medicamente. Este extrem de important să existe un standard european de calitate în sănătate, adică o listă de medicamente esențiale care nu trebuie să lipsească niciodată la nivel european", a mai declarat doctorul Tudor Ciuhodaru.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close