Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Nou caz de variola maimuţei în România. Un craiovean, întors recent din Germania, a fost depistat pozitiv

Nou caz de variola maimuţei în România. Un craiovean, întors recent din Germania, a fost depistat pozitiv

Un nou caz de variola maimuţei în România. Un bărbat în vârsta de 33 de ani, din Craiova, întors recent din Germania, s-a prezentat la spital cu leziuni specifice bolii.

Nou caz de variola maimuţei în România. Un craiovean, întors recent din Germania, a fost depistat pozitiv
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Carlos LujáN
de Silvia Preda    |    04 Aug 2022   •   22:55

Bărbatul este șofer la o firmă de transport și se testase în Germania cu o zi înainte de a se întoarce în țara, iar confirmarea bolii i-a fost transmisă prin mail. S-a prezentat la Spitalul de urgenţă din Craiova şi imediat a fost transferat la spitalul de boli Infectioase Victor Babeș unde a fost izolat.

Pacientul a declarat că a intrat în țară pe data de 3 August şi nu a intrat în contact decât cu mama sa. Boala a debutat pe data de 1 august, iar pe data de 2 august i-a fost făcut testul în Germania. După două zile, pe data de 4 august, când deja venise în țară, i-a venit mail-ul din Germania că este pozitiv.

Starea craioveanului este în general bună.

Surse din cadrul DSP Dolj au precizat că medicii craioveni i-au prelevat probe pacientului, iar în funcţie de rezultat şi de evoluţia bolii vor decide dacă rămâne internat sau va fi izolat la domiciliu.

×
Subiecte în articol: Variola maimuței
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close