Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Când și cum a apărut variola maimuței | Oamenii de știință au aflat când au început îmbolnăvirile

Când și cum a apărut variola maimuței | Oamenii de știință au aflat când au început îmbolnăvirile

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că virusul variolei maimuțelor circulă printre oameni din 2018. Două versiuni de variola maimuțelor au fost identificate printre pacienții din Statele Unite.

Când și cum a apărut variola maimuței | Oamenii de știință au aflat când au început îmbolnăvirile
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Iun 2022   •   17:22

Europa a ajuns la concluzia că există cel puțin două lanțuri separate de transmitere a virusului. Unele țări au găsit cazuri fără sursă cunoscută de infecție.

Informațiile genetice pe care oamenii de știință le-au obținut indică faptul că, în ultimii ani, virusul a devenit mai bun la răspândirea între oameni. Potrivit biologului evoluționist de la Centrul de Cercetare a Cancerului, Fred Hutchinson, acest lucru s-a întâmplat în jurul anului 2018.

El a subliniat că virusul s-a adaptat mai bine oamenilor și, prin urmare, boala a devenit mai răspândită și este mai dificil să stăpânești focarele. Variola maimuței este considerată a fi transmisă la oameni de la animale din afara Africii. În plus, virusul poate persista la animalele infectate și, ulterior, poate provoca noi focare la om.

Antropologul Sagan Fryant de la Universitatea de Stat din Pennsylvania consideră că, cu cât este nevoie de mai mult timp pentru ca un virus să fie conținut, cu atât este mai probabil să se răspândească la oameni sau animale.

Este de remarcat faptul că în lume au fost înregistrate peste 3.400 de cazuri confirmate, potrivit The New York Times.

Variola este un virus ADN dublu catenar mare. Astfel de viruși își pot corecta greșelile atunci când reproduc material genetic, dar sunt mai puțin predispuși la mutații.

Începând cu 6 iunie 2022,  au fost detectate cazuri de infecție  în 27 de țări. 

×
Subiecte în articol: Variola maimuței virus studiu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close