Antena 3 CNN Actualitate Sancţiuni de peste un milion de lei aplicate în trei zile de poliţiştii de la Rutieră

Sancţiuni de peste un milion de lei aplicate în trei zile de poliţiştii de la Rutieră

Sancţiuni de peste un milion de lei aplicate în trei zile de poliţiştii de la Rutieră
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Sep 2012   •   15:47

Peste 5.500 de TIR-uri au fost verificate, timp de trei zile, de poliţiştii de la Rutieră, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe toate drumurile naţionale, valoarea totală a sancţiunilor aplicate pentru neregulile constatate fiind de peste un milion de lei, informează Poliţia Română. 
   
Controale în trafic au vizat, în perioada, 30 august - 1 septembrie, vehiculele destinate transportului rutier public de mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 16 tone, inclusiv cele pentru transportul de mărfuri periculoase, potrivit sursei citate.
   
Pentru neregulile constatate la  autotrenuri, autoremorchere şi autocamioane, au fost aplicate aproape 2.400 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2.091 pentru încălcarea normelor rutiere, 44 pentru lipsa de la bordul vehiculului a unor documente specifice transportului de mărfuri efectuat, 166 pentru nerespectarea de către conducătorii vehiculelor, a perioadelor de conducere şi de odihnă şi 88 pentru încălcarea altor acte normative.
   
Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut 22 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, şi au retras 116 certificate de înmatriculare, potrivit aceleiaşi surse.
   
În plus, pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă sau pentru defecţiuni tehnice grave, a fost dispusă măsura imobilizării a 20 de vehicule.
   
În alte două cazuri, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor, pentru efectuarea în mod ilicit (neautorizat) a transportului public de marfă.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close