Antena 3 CNN Actualitate Sancţiuni dure după farsa de la Serviciul Rutier Giurgiu: "Până când o zbura porcul, am decis eu să-i zbor"

Sancţiuni dure după farsa de la Serviciul Rutier Giurgiu: "Până când o zbura porcul, am decis eu să-i zbor"

Sancţiuni dure după farsa de la Serviciul Rutier Giurgiu, acolo unde câţiva poliţişti au cerut porc de Crăciun "în baza legii".

Sancţiuni dure după farsa de la Serviciul Rutier Giurgiu: "Până când o zbura porcul, am decis eu să-i zbor"
Sursa foto: Hepta
de Carmina Pricopie    |    26 Noi 2021   •   15:20

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat primele măsuri în cazul polițistului din Giurgiu care a solicitat în scris atribuirea unui porc drept recompensă de Crăciun: Până când o zbura porcul, am decis eu să-i zbor pe câțiva din funcții.

"Există o vorbă, când o zbura porcul, se pare că i-a inspirat pe cei de la Poliția Rutieră Giurgiu. Până când o zbura porcul, am decis eu să-i zbor pe câțiva din funcții", a declarat Lucian Bode.

"În urma finalizării verificărilor dispuse de către conducerea I.P.J. Giurgiu, la nivelul Serviciului Rutier, ca urmare a apariției în spațiul public a unui raport întocmit pe numele unui agent de poliție din cadrul acestei structuri, prin care se solicită aspecte pentru care nu există cadru legal, au fost dispuse următoarele măsuri:

1. Încetarea împuternicirii șefului Serviciului Rutier, începând cu data de 26 noiembrie a.c.
2. Declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu prevederile Legii nr.360/2002 privind Statutul polițistului, față de un ofițer de poliție cu funcție de conducere și față de 5 agenți de poliție pentru stabilirea existenței sau inexistenței unor abateri disciplinare", se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

Șeful Serviciului Rutier Giurgiu a fost înlăturat din funcție prin ordinul ministrului de Interne, Lucian Bode. Măsura intră în vigoare chiar de astăzi, 26 noiembrie.

Mai mulţi poliţişti din Giurgiu au făcut cereri pentru a primi porci de Crăciun în funcţie de vechime

De asemenea, ministrul a solicitat declanșarea cercetării prealabile față de un ofițer și cinci agenți de Poliție implicați în acest subiect.

Un polițist de la Serviciul Rutier Giurgiu i-a cerut în scris comandantului său să i se aloce un porc de 160 de kilograme drept recompensă pentru Crăciun. Polițistul a căzut în capcana unor colegi care au glumit spunându-i acestuia că există prevedere legală pentru acordarea unui porc.

×
Subiecte în articol: IPJ Giurgiu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close