Antena 3 CNN Actualitate Sancţiuni pentru cei care nu înlătură zăpada şi ţurţurii. Poliţia a semnat deja amenzi de peste 90.000 de lei

Sancţiuni pentru cei care nu înlătură zăpada şi ţurţurii. Poliţia a semnat deja amenzi de peste 90.000 de lei

Sancţiuni pentru cei care nu înlătură zăpada şi ţurţurii. Poliţia a semnat deja amenzi de peste 90.000 de lei
Sursa foto: Foto: pluggedin.kodak.com
30 Ian 2012   •   18:29

Cei care nu-şi dau jos ţurţurii de pe acoperiş şi nu curăţă trotuarul din faţa casei riscă amenzi de până la 2 mii de lei. În Bucureşti, Poliţia Locală a împărţit deja primele sancţiuni. 

Legea spune că la 24 de ore după ce s-a oprit ninsoarea, asociaţiile de proprietari si comercianţii au obligaţia de a îndepărta zăpada şi ţurţurii. Primesc întâi somaţii şi după vin amenzile.  În perioada 25-30 ianuarie, poliţiştii locali ai Municipiului Bucureşti au dat în total 1.457 de somaţii unor persoane fizice sau juridice, informează Mediafax. Dacă amenda este achitată în 48 de ore, se înjumătaţeşte.

23 de societăţi comerciale au fost amendate, iar pentru următoarele 2 zile urmează a fi verificate aproximativ 30 de magazine şi 20 de blocuri.

Bucureştenii care nu au curăţat zăpada de pe trotuare au fost amendaţi cu peste 90.000 de lei, în ultima săptămână fiind date aproape 1.500 de somaţii atât pentru deszăpezirea trotuarelor, cât şi pentru îndepărtarea ţurţurilor de pe acoperişurile clădirilor.


Se insistă pe aceste acţiuni pentru a evita punerea în pericol a trecătorilor, ţurţurii şi zăpada reprezentând adevărate capcane.


×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close