Antena 3 CNN Actualitate "Săptămâna altfel" a început în forţă. Fie că au dat sentinţe, au stins incendii sau au luat interviuri, elevii s-au declarat încântaţi de activităţi

"Săptămâna altfel" a început în forţă. Fie că au dat sentinţe, au stins incendii sau au luat interviuri, elevii s-au declarat încântaţi de activităţi

"Săptămâna altfel" a început în forţă. Fie că au dat sentinţe, au stins incendii sau au luat interviuri, elevii s-au declarat încântaţi de activităţi
Sursa foto: Foto: Antena 1
02 Apr 2012   •   23:14

Parcă niciodată nu le-a plăcut elevilor şcoala atât de mult ca azi. Nu de alta, dar până vineri niciun elev nu mai trece pe la ore. A început "şcoala altfel", adică o săptămână întreagă în care vor merge la muzee, se vor juca de-a poliţiştii sau de-a pompierii. Orice activitate care nu implică... manuale şi note.

La Timişoara, astăzi s-a desfăşurat un proces în toată regula. Acuzata a fost vulpea din povestea lui Creangă iar victima... ursul păcălit. Sentinţa elevilor a fost clară: muncă în folosul comunităţii, înapoierea pagubei, dar şi plata şedinţelor de terapie pentru urs. 

Demonstraţii cu scafandri, alpinişti şi descarcerări, asta au văzut azi peste 150 de elevi din Voluntari în poligonul pompierilor.

Pentru elevii de la Jean Monnet şi Genesis doamna profesoară a fost astăzi Alessandra Stoicescu. Preţ de câteva minute, fiecare dintre ei a fost reporter, cameraman sau prezentator.

Fascinaţi de viaţa din faţa sau din spatele camerelor, unii dintre elevi se gândesc deja serios la o carieră în jurnalism.

Până vineri, elevii români nu mai dau pe la şcoală. Vor avea parte numai de activităţi extraşcolare, dar s-ar putea alege cu absenţe dacă se gândesc să chiulească.



×
Subiecte în articol: elevi muzeu tribunal Alessandra Stoicescu
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close