Antena 3 Actualitate Sărăcia, mai tare ca pandemia! Drama copiilor săraci cu şcoala online pe telefon

Sărăcia, mai tare ca pandemia! Drama copiilor săraci cu şcoala online pe telefon

de Mariana Zaharia    |    Silviu Zamfira    |    31 Oct 2020   •   23:17
Sărăcia, mai tare ca pandemia! Drama copiilor săraci cu şcoala online pe telefon

Răzvan Dumitrescu a prezentat în exclusivitate în cadrul emisiunii Subiectiv informații care confirmă faptul că sunt copii pentru care este aproape imposibil să învețe în pandemie. Nu au calculatoare, nu au telefoane și nu au nici măcar internet.

Bianca și Ionuț sunt doi copii din muncipiul Curtea de Argeș. Ionuț este elev în clasa 0 și își dorește doar să deseneze. Sora lui mai mare are teme la toate materiile ca orice elev de clasa a IV-a.

Tabletă sau calculator nu au avut niciodată. Bunica lor are un telefon, dar nu se mai încarcă. Fata face față cu greu situației.

Pentru ei, cererea unei tablete a fost scrisă de învățătoare, dar asta în urmă cu două luni. Într-o realitate pe care cei care dispun ca școlile să fie online, par să o fi uitat, sau poate nici nu au văzut-o vreodată.

Ionuţ îşi doreşte o carte cu multe desene pe care să le coloreze, iar de la Moş Crăciun vrea o drujbă cu care să taie lemnele pentru a se le pune pe foc şi să nu mai fie frig în casă.

Urmăriţi un reportaj emoţionant realizat de Mariana Zaharia și Silviu Zamfira.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close