Antena 3 CNN Actualitate Sărbătoarea de Sfânta Maria, la Mănăstirea Nicula. Peste 2.500 de credincioși au venit în pelerinaj

Sărbătoarea de Sfânta Maria, la Mănăstirea Nicula. Peste 2.500 de credincioși au venit în pelerinaj

Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj, este loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi de ziua Sfintei Marii. Numărul maxim de participanți în mănăstire s-a înregistrat noaptea, fiind de 2.500 persoane.

Sărbătoarea de Sfânta Maria, la Mănăstirea Nicula. Peste 2.500 de credincioși au venit în pelerinaj
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    15 Aug 2020   •   13:15

Pe toată perioada prezenței lor la Mânăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să poarte mască de protecție, să respecte măsurile de distanțare și să fie responsabili unii față de alții și mai ales față de ce lasă în urma lor, știind că pășesc într-o grădină a Maicii Domnului.

Mănăstirea Nicula este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din țară

Manastirea Nicula este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din tara datorita Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care a fost pictată de preotul Luca din Iclod în anul 1681. Despre ea se spune ca a plans cu lacrimi adevărate în anul 1699, vreme de aproape o lună.

De atunci, credincioșii i se închină an de an și vin să caute izbavirea la Mănastirea Nicula.Sărbătoarea este una dintre cele mai importante sărbători creştine, iar, pentru români, este şi ocrotitoarea marinarilor.

×
Subiecte în articol: pelerinaj Mănăstirea Nicula
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close